Lijst 2, nummer 2: Winny Toersen

Waarom wil ik raadslid worden?

Die vraag houdt mij al even bezig. Al heel wat jaren ben ik lid van D66. Nog voor de start van De Liberalen heb ik al eens een tijdje met de toenmalige fractie meegedacht. Wat ik toen ontdekte, is hoe betrokken raadsleden zijn om met elkaar de best passende beslissingen te nemen. Toch wordt dat door de inwoners lang niet altijd zo gezien of ervaren. En dat is meteen een lastige opgave.

Die beslissingen gaan over van alles en nog wat. Maar opgeteld maken ze Bunnik, Odijk en Werkhoven wat ze zijn. Drie kernen waar het voor veel inwoners prettig wonen, werken, leren, spelen en ontspannen is. En dat roept meteen de volgende vraag op. Hoe kunnen we dat zo houden? Of liever nog, hoe kunnen we dat met meer verschillende mensen delen zonder dat het ten koste gaat van dat prettig toeven? Weer een lastige opgave.

Inmiddels zijn taken van de gemeente alleen maar groter geworden. Beslissingen van de gemeente raken iedere inwoner. Maar ook de mensen die hier werken, ondernemen of passeren. En het groen, het water en dieren die hier leven. Dat betekent tegelijkertijd dat de gemeente ook veel voor mensen en hun omgeving kan betekenen. En dat vind ik een mooi vertrekpunt om nu in de gemeenteraad mee aan de slag te gaan.

Inmiddels woon ik al weer ruim 25 jaar in de kern Bunnik. Ik kwam hier met mijn partner terecht vanwege mijn werk in gebouw Rhijnhaeghe. Inmiddels zijn we twee maal verhuisd en zijn onze kinderen hier opgegroeid en ook al weer nagenoeg vertrokken. Ooit was ik actief in de kinderopvang en een wijkvereniging. Later in de sport en inmiddels heb ik het zingen ontdekt. Werken doe ik in Utrecht. Kortom genoeg plekken om elkaar te ontmoeten en straks wellicht ook in het Open Huis. Om te horen wat u met onze gemeente wilt. Ik zie er naar uit.

Winny Toersen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.