Lijst 2, nummer 5: Klaas Maijer

Daarom ben ik raadslid!

In 2004 ben ik met mijn vrouw in het dorp Bunnik komen wonen. Een nieuwe woning in een nieuwe woonplaats; dan ook meteen maar mijn lang uitgestelde voornemen om lid te worden van D66 waarmaken. Van de plaatselijke politiek had ik in die tijd nog niets meegekregen. Al gauw werd ik door de lokale afdeling benaderd om eens kennis te maken en vanuit de vraag of ik de website wilde vernieuwen werd ik al gauw bestuurslid en zo gaandeweg de Bunnikse politiek ingezogen. Twee raadperiodes ben ik fractieassistent geweest en nu dus raadslid voor De Liberalen. Wat me al die tijd vooral enthousiast maakt is hoeveel directe invloed je hebt op de inrichting van de lokale samenleving en dat je hier veel kan bereiken. Dus al snel verschoof mijn aandacht van de landelijke, vaak abstracte politiek, naar de tastbare maatregelen en resultaten op gemeentelijk niveau.

Voor mij is dit nog steeds de grootste drijfveer om raadslid te zijn. Het invulling geven van de lokale samenleving en een bijdrage geven aan de gemeenschap vind ik een logische verantwoordelijkheid als je onderdeel bent van die samenleving. Ik zie dat gelukkig ook veel anderen doen. Niet allemaal als raadslid natuurlijk, maar op allerlei manieren, van vrijwilliger bij verenigingen, tot initiatiefnemer van dorpsactiviteiten en actieve meedenkers bij gemeentelijke toekomstplannen. Naast het raadswerk ben ik ook coach van een jeugdvoetbalteam en geef ik regelmatig computerworkshops op de Anne Frankschool. Het raadswerk kost wel wat tijd, maar is hiermee toch prima te combineren, naast mijn gezinsleven en fulltime baan.

De kloof die ervaren wordt tussen inwoners en politiek wil ik de komende raadsperiode graag kleiner zien worden door nu écht inwoners te betrekken. Hoe dat het beste kan lijkt nog steeds een lastige vraag. Ook de uitdagingen voor een duurzame samenleving trekken mij erg aan. Hier moeten nog moeilijke keuzen gemaakt worden, waarvoor we met inwoners en ondernemers goed moeten gaan samenwerken. De Liberalen kunnen daarbij altijd versterking gebruiken, dus als u zich ook wilt inzetten voor een nog beter Bunnik, neem dan vooral eens contact op.

Klaas Maijer

Dit bericht is eerder verschenen in het Bunniks Nieuws 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.