Raadspraat – Keuzes

Dit keer heb ik de eer om de raadspraat te mogen maken. Een bijzondere eer in een wel heel bijzondere tijd. De kranten hebben het eigenlijk maar over één onderwerp. Daarom vermijd ik in deze raadspraat bewust dat onderwerp. Het is goed om het ook nog over andere zaken te hebben. Die zijn nu inderdaad minder belangrijk, maar gaan wel door.

Zo moeten we als gemeente keuzes gaan maken. Op 16 april zouden we in het Open Huis met hopelijk vele insprekers in gesprek gaan over de regionale energiestrategie. Dit open huis gaat niet door en de vaststelling van deze eerste voorlopige versie is ook uitgesteld. Hierdoor kunnen wij alsnog met onze inwoners en bedrijven in gesprek. Wat denken wij dat er mogelijk is, wat willen we persé niet en waar zouden we mee kunnen leven.

Een ander punt van debat is het bouwen van woningen. Dit is noodzakelijk voor de vitaliteit van onze winkels en verenigingen. Er is een enorme vraag naar woningen, we kennen allemaal wel iemand die op zoek is naar een betaalbare huur- of koopwoning in onze regio. Maar om woningen te kunnen bouwen moeten er keuzes gemaakt worden. In ons verkiezingsprogramma hebben we al keuzes genoteerd. Maximaal 4 bouwlagen om maar iets te noemen. Als er dan een verdiepte garage onder komt, dan mag het ook nog eens 4,5 bouwlaag worden. En altijd passend binnen de omgeving.

En hoe willen we omgaan met het ‘binnenstedelijk groen’. Oftewel, alles waar nu nog struiken, bomen of gras (of onkruid) groeit maar waar wel genoeg ruimte is om te bouwen. Tot mijn grote spijt heeft de raad besloten dat aan de Rozelaar gebouwd mag worden. Het is natuurlijk enorm fijn voor de mensen die er komen te wonen, maar het gaat wel weer ten koste van een stukje groen in de nabije woonomgeving van mensen.

Het laatste wat ik nog wilde noemen is een andere bijeenkomst die niet door kon gaan. De Liberalen is als partij samengesteld uit de leden van D66 en VVD, aangevuld met ‘onafhankelijke’ liberalen. Deze samenwerking is in 2009 door de leden gemaakt. Op 6 april stond een ledenvergadering van de VVD Bunnik gepland over de verkiezingen van 2022. De leden hebben door het uitstel nog geen uitspraak kunnen doen, maar tijdens een eerdere debatavond/borrel leek het er wel op dat een meerderheid straks zal kiezen voor een zelfstandige VVD Bunnik.

Wilt u nu meer weten over de plannen, of heeft u mogelijk zelfs tijd en zin om te helpen bij de lokale politiek, bel of mail dan vooral. Die hulp kan al in de vorm zijn van het meedenken over onderwerpen waar u verstand van en/of belangstelling voor heeft. En als u liberaal bent en tijd en belangstelling hebt om kandidaat te worden bij de komende verkiezingen, dan bent u uiteraard van harte welkom. Mailadres en telefoonnummer zijn te vinden op de website van de gemeente Bunnik.

Met liberale groet,

Fred – de rest van mijn naam zult u online even moeten opzoeken, ik heb bewust in de hele raadspraat een bepaalde letter vermeden die we op het ogenblik teveel horen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.